Sport

Bahar: Želimo dobru formu pred "večiti" derbi

Trener fudbalera Crvene zvezder Barak Bahar, rekao je pred meč protiv lučanske Mladosti u okviru 18. kola Superlige da ekipa želi da nastavi u istom ritmu kao protiv niškog Radničkog kao i da je želi da u dobroj formi dočeka susret sa Partizanom koji je na programu 20. decembra

"Iza nas je veoma važna pobeda u Kupu protiš niškog Radničkog na planu samopouzdanja. Vrlo bitno za nas je činjenica da nismo primili pogodak, dok smo sa druge strane uspeli da postignemo pet golova. Verujemo da je iza nas period u kome smo pružali dobre partije, ali nažalost nismo uspeli da budemo efikasni. Trijumf je došao u pravom trenutku, a na nama je da nastavimo da igramo tako i na sledećem meču" počeo je Bahar konferenciju za medije pred meč protiv Mladosti koji se igra u subotu od 16 časova.

Na pitanje da li će crveno-beli nastaviti golgeterski niz, strateg kluba je istakao da je veoma važno da ekipa igra dobro i stvara šanse.

"Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nismo bili dovoljno koncentrisani na nekim prethodnim duelima. Postigli smo lepe golove na prethodnoj utakmici, koji će nam značiti za podizanje samopouzdanja. Bitno je da naša ekipa stvara i realizuje šanse", dodao je Bahar.

Mladost dolazi na Marakanu bez Patrika Frajdeja koji je najbolji strelac Lučanaca.

"Ne vezujemo se samo za jednog ili dva igrača protivničke ekipe, već za kompletan tim koji nam dolazi. Na nama je da budemo koncentrisani kao na prethodnoj utakmici i da izađemo na kraju meča kao pobednici. Nadam se da će sutra tako biti", istakao je Izraelac.

Baharova je želja da ekipa drži ritam tokom svih 90 minuta i zadrži dobru formu na narednom duelu.

"Moramo da zadržimo energiju koju smo imali na prošlom meču, uprkos mnoštvu rotacija. Veliki broj mladih igrača je dobilo priliku da zaigra, a opet smo uspeli da tokom kompletne utakmice držimo ritam i napadamo. Želimo da tokom svih 90 minuta budemo agresivni, napadamo, kreiramo šanse i igramo presing".

Izraelski stručnjak je rekao da u narednom meču, zbog povrede neće igrati Mirko Ivanić.

Imaće priliku fudbaleri Zvezde da obore rekord Real Madrida i zabeleže 122. utakmicu bez poraza na stadionu "Rajko Mitić" u prvenstvenim duelima.

"Razmišljamo u pravcu pobede na prvoj narednoj utakmici, a ako uspemo da oborimo rekord uradićemo veliku stvar za Crvenu zvezdu".

Zavesu na jesenji deo šampionata crveno-beli će spustiti posle "večitog derbija" 20. decembra na gostujućem terenu.

"Fokusirani smo na svaku narednu utakmicu. Imamo i dva važna meča protiv Mladosti i Spartaka u prvenstvu. Takođe, očekuje nas i duel u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija. Razmišljamo o utakmici protiv Mladosti u subotu, dok ćemo već od nedelje moći da razgovaramo o Mančester Sitiju i svemu što nas očekuje. Sada smo fokusirani na sutrašnji meč. Iako ne razmišljamo o tome, znamo da je večiti derbi veoma važna i bitna utakmica. Želimo da u dobroj formi dočekamo susret sa večitim rivalom", zaključio je Bahar.

image