Sport

Sećate li se Zvezdinog "sokola"? "Falko u Zvezdi ima platu 800.000 evra godišnje"

Najavljivan je kao veliko pojačanje, došao je na stadion "Rajko Mitić" da bude nosilac igre, ali će ostati upamćen kao jedan u nizu koji je samo dobio velike pare u Beogradu
Sećate li se Zvezdinog "sokola"? "Falko u Zvezdi ima platu 800.000 evra godišnje"© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Filipo Falko, italijanski fudbaler, i dalje se nalazi na platnom spisku Crvene zvezde i dobija ogroman novac, ako je verovati jednom italijanskom treneru.

Falko je član srpskog šampiona od januara 2021. godine i još ima važeći ugovor sa crveno-belima.

Tada je najavljivan kao veliko pojačanje, virtuoz sa loptom, a klub ga je predstavio posebnim video-snimkom u kojem soko sleće na "Marakanu".

Međutim, ispostavilo se da je u pitanju veliki promašaj uprave kluba – Falko je od dolaska u Zvezdu odigrao samo 36 utakmica (postigao šest golova), a poslednji nastup upisao je u maju prošle godine.

Od početka nove sezone nije bio u planovima doskorašnjeg trenera Baraka Bahara, pa se razmišlja o novoj pozajmici. Prošlu sezonu proveo je u Kaljariju, za koji je odigrao 14 utakmica, ali bez većeg učinka.

Prethodnih dana su se pojavile informacije iz Italije u kojim se Italijan dovodi u vezu sa Tarantom, tamošnjim trećeligašem. Ipak, trener Ecio Kapuano kaže da velika plata Falka pravi problem.

"Pipo zarađuje 800.000 evra godišnje. Ako moramo da pravimo ludosti i obmanjujemo ljude… Mislim da ta opcija ne postoji, to je ludilo. Učinio sam mnogo za Falka i volim ga – ako poludi i odluči da dođe ovamo, ja ću ga pokupiti na aerodromu", rekao je Kapuano.

Pre Zvezde, popularni "soko" nosio je dres Lećea, Pavije, Ređine, Juve Stabije, Trapanija, Bolonje, Čezene, Beneventa, Peruđe, Peskare i Lećea.

image