Sport

Novo nameštanje u srpskom fudbalu - FSS kaznio Radnički oduzimanjem šest bodova

Uz to, član Prve lige Srbije moraće da plati i novčanu kaznu od 4.000.000 dinara
Novo nameštanje u srpskom fudbalu - FSS kaznio Radnički oduzimanjem šest bodova© YouTube / screenshot / Mozzart Bet Prva liga Srbije

Disciplinska i Etička komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na sednici u ponedeljak kojom je predsedavao Ivan Nikolić, kaznila je Radnički Novi Beograd oduzimanjem šest bodova i novčano sa 4.000.000 dinara.

Kako saznaje "Tanjug", član Prve lige Srbije je kažnjen zbog "povrede integriteta igre" na gostovanju Tekstilcu iz Odžaka, gde su poraženi 5:0.

Do kazne je došlo u vezi sa dostavljenim pisanim informacijama od strane UEFA nadležnih organa za integritet protiv FK Radnički iz Beograda, da je svojim činjenjem ugrozio i povredio integritet fudbalske utakmice 20. kola Prve lige Srbije, koja je odigrana 11. decembra.

FSS i na ovaj način dokazuje "nultu toleranciju" na pojave ugrožavanja i povreda integriteta fudbalskih utakmica i duboku posvećenost očuvanju integriteta i digniteta fudbalskih takmičenja, piše "Tanjug".

Ovo nije prvi slučaj kažnjavanja zbog nameštanja u srpskom fudbalu poslednjih godina, pošto je prošlog leta iz Superlige Srbije izbačena Kolubara, a taj slučaj bio je dospeo čak i do Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

image
VV inauguration
banner