Sport

Poslednji mečevi osmine finala Lige šampiona - Barselona u Napulju, Arsenal u Portu

Fudbaleri Napolija dočekuju na stadionu "Dijego Armando Maradona" ekipu Barselone u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok zahuktali Arsenal gostuje kod ekipe Porta. Kretanje rezultata sa oba meča, koja se igraju od 21 čas, možete pratiti na našem portalu
Poslednji mečevi osmine finala Lige šampiona - Barselona u Napulju, Arsenal u PortuGetty © Kristian Skeie - UEFA

Liga šampiona ušla je u nokaut fazu, a večeras nas očekuju još dve prve utakmice osmine finala - Barselona gostuje kod Napolija, dok Porto dočekuje ekipu Arsenala.

Klub iz Napulja je prošle sezone osvojio titulu u Seriji A, međutim, ove sezone beleži loše rezultate i nalazi se tek na devetom mestu na tabeli Serije A sa 36 bodova iz 24 utakmice.

Napolitanci su pre dva dana smenili trenera Valtera Macarija, a njegovo mesto preuzeo je Frančesko Kalcona, koji će na klupi kluba iz Napulja debitovati protiv Barse.

Trener Barselone Ćavi Ernandes na ovom meču neće moći da računa na povređene Gavija, Ferana Toresa, Markosa Alonsa i Alehandra Baldea, dok se u tim vraćaju Žoao Feliks i Serhi Roberto.

Katalonci su trenutno treći na tabeli španske La Lige sa osam bodova manje od prvoplasiranog Reala.

Barselona i Napoli su u poslednje četiri godine odigrali četiri duela u evropskim takmičenjima - "blaugrana" je pobedila na dva duela, dok su dva meča završena bez pobednika.

Revanš meč je na programu 12. marta u Barseloni.

Fudbaleri Porta dočekuju na svom terenu zahuktalu ekipu Arsenala, koja u poslednje vreme beleži ubedljive trijumfe u Premijer ligi.

"Tobdžije" se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli Premijer lige sa dva boda manje od prvoplasiranog Liverpula, dok je Porto je trenutno treći na tabeli portugalskog prvenstva sa 48 bodova iz 22 meča.

Porto i Arsenal su odigrali šest duela u Ligi šampiona - "tobdžije" su pobedile na tri utakmice, Porto na dve, dok je jedan meč završen bez pobednika.

I revanš duel između Arsenala i Porta na programu je 12. marta, u Londonu.

image
VV inauguration
banner