Sport

"Vučica" slavi Srbina – Svilar odbranio dva penala i postao novi "princ Rima"

Fudbaleri Rome plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, pošto su u Rimu posle boljeg izvođenja penala pobedili Fejenord
"Vučica" slavi Srbina – Svilar odbranio dva penala i postao novi "princ Rima"© Claudio Pasquazi/Anadolu/Contributor

"Vučica" je trijumfovala ukupnim rezultatom 5:3 u revanš meču plej-ofa nokaut faze drugog po jačini evropskog takmičenja, zahvaljujući srpskom reprezentativcu Miletu Svilaru, koji je u penal seriji odbranio dva jedanaesterca.

Fudbaleri Rome i Fejenorda odigrali su u regularnom delu bez pobednika, 1:1.

Holanđani su u petom minutu poveli golom Santjaga Tomasa Himeneza, da bi samo desetak minuta kasnije fantastičnim udarcem izjednačio Lorenco Pelegrini.

Na "Olimpiku" je bilo izuzetno uzbudljivo, ali golova do kraja nije bilo i otišlo se u produžetke, pošto je u prvoj utakmici odigranoj pre nedelju dana u Holandiji bilo takođe 1:1.

Ni u dodatnih 30 minuta nije bilo promene rezultata, pa pristupilo se izvođenju penala.

Tada je na scenu stupio Svilar, koji je zaustavio udarce Hancka i Jahanbakša, čime je postao najzaslužniji za prolaz svoje ekipe.

Golove za Fejenord postigli su Ueda i Hartman, dok su za Romu precizni bili Paredes, Kristante, Auar i Zalevski.

Jedini neuspešan izvođač za domaćina bio je Romelu Lukaku, kojem je šut odbranio Velenrojter.

Plasman u osminu finala izborili su i Olimpik iz Marseja, Sparta iz Praga, Sporting, Frajburg, Karabag, Milan, Benfika. Atalanta, Brajton, Bajer Leverkuzen, Liverpul, Rendžers, Slavija Prag, Viljareal i Vest Hem.

Žreb za narednu fazu Lige Evrope biće održan od 12 časova u Nionu.

image