Sport

Ruskinja živi nedelju iz snova - posle Švjontek, u Majamiju srušila još jednu favoritkinju

Ekaterina Aleksandrova nastavlja da beleži fenomenalne rezultate na prestižnom turniru u Majamiju, pošto je pobedom nad Džesikom Pegulom stigla do polufinala
Ruskinja živi nedelju iz snova - posle Švjontek, u Majamiju srušila još jednu favoritkinjuGetty © Robert Prange / Contributor

Ruskinja je savladala petu teniserku sveta posle preokreta - 3:6, 6:4, 6:4.

Aleksandrova, trenutno 16. teniserka sveta, značajno je podigla formu nakon slabijeg početka sezone i nastavila da ređa pobede na Floridi.

Ona je u Majamiju pobedila Donu Vekić i sunarodnicu Anastasiju Pavljučenkovu, pre nego što je napravila senzaciju ubedljivom pobedom nad prvom teniserkom sveta Igom Švjontek.

Sada je niz nastavila i protiv Pegule, pa će od narednog ponedeljka biti bar 15. na svetu, što će biti njen najbolji plasman u karijeri. Ukoliko savlada Danijel Kolins i plasira se u finale, biće bar 13. igračica sveta.

Inače, Aleksandrova je slabije počela sezonu, zabeležila je poraz već u prvom kolu Australijan opena, kao i drugom kolu Indijan Velsa, ali izgleda da joj uslovi u Majamiju posebno prijaju.

image