Sport

Španci zabrinuti zbog Nadala - Alkaraz: Voleo bih da igramo zajedno u Parizu

Rafael Nadal neće otkazao je učešće na trećem uzastopnom turniru, a Toni Nadal i Karlos Alkaraz zabrinuti su za tenisku sudbinu "bika sa Majorke"
Španci zabrinuti zbog Nadala - Alkaraz: Voleo bih da igramo zajedno u ParizuGetty © David Becker

Blistava karijera Rafaela Nadala bliži se kraju, ali Španac ne odustaje već se svim snagama sprema za povratak na teren.

Posle Indijan Velsa i Majamija, "bik sa Majorke" odustao je i od mastersa u Monte Karlu, turnira koji je osvajao 11 puta u karijeri.

Nadal trenira, ali oseća nelagodnost prilikom servisa, pa je odlučio da propusti još jedan turnir, kako bi se što bolje spremio za dva turnira u Parizu - Rolan Garos i Olimpijske igre.

Rafin stric i nekadašnji trener Toni Nadal rekao je da se nada da će se član "velike teniske trojke" biti spreman za finiš karijere.

"Čim ne može da igra u Monte Karlu, znači da se nije oporavio. Pošto je Rolan Garos blizu, ili idete 100 odsto spremni, ili je bolje da ne učestvujete. Ne znam da li če igrati u Barseloni i Madridu. Ipak, ako se oporavi i bude dobro, mislim da može da osvoji medalju u Parizu. Biće teško, naravno, ali ne može se isključiti kao jedan od favorita", izjavio je Toni Nadal.

Rafa je poslednji turnir odigrao još u januaru u Brizbejnu, a od tada je učestvovao na egzibiciji sa Alkarazom u Las Vegasu.

Upravo je Karlitos izrazio zabrinutost za svog idola, sa kojim bi voleo da predstavlja Španiju u dublu na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Videćemo šta će biti sa obojicom, ipak je ostalo još četiri meseca. Svašta može da se desi, ali nadam se da će se desiti. Rolan Garos je poseban za Špance, zbog svega što je Rafa postigao i za mene bi bilo neverovatno da osvojim titulu. Daću sve od sebe", rekao je Nadalov naslednik.

Rafa je čak 14 puta u karijeri osvajao "Kup musketara", a Španci se nadaju da će "bik sa Majorke" biti spreman za svoj omiljeni turnir, kao i da će imati priliku da se od tenisa oprosti medaljom sa Olimpijskih igara.

image