Sport

Rune otkrio Novakove tajne: Rekao mi je da nije superheroj i zašto je najbolji

Mladi Danac je ponovo u superlativima govorio o najboljem igraču sveta
Rune otkrio Novakove tajne: Rekao mi je da nije superheroj i zašto je najboljiGetty © Insidefoto / Contributor

Novak Đoković se već uveliko nalazi u Monte Karlu gde ga naredne sedmice očekuje nastup na trećem mastersu sezone. Najbolji teniser sveta je dobio težak žreb u Kneževini, a u nedelju je i zvanično postao najstariji "broj jedan" u istoriji, prestigavši Rodžera Federera.

Đoković je uoči turnira, praktično tradicionalno, trenirao sa Holgerom Runeom, a mladi Danac govorio je s novinarima o Srbinu.

"Mnogo me je naučio. Uvek je bio mnogo ljubazan sa mnom. Sećam se kada smo trenirali pre nekih pet godina, pre nego što sam ja počeo da igram čelendžere. Bio je veoma zainteresovan, pitao me razne stvari, davao savete i veoma iskreno pričao o svojoj karijeri", otkrio je Rune o odnosu sa Đokovićem.

"On je jedan od najboljih tenisera svih vremena i kada osećate da želi da vam pomogne, neverovatno je. Za jednog mladog tenisera to puno znači. Mnogo mu se divim, između ostalog i zbog toga."

Na pitanje novinara da otkrije šta mu je sve Novak govorio, Rune nema problem da redom nabroji.

"Davao mi je savete na psihološkom nivou, jer je on prava zver. Međutim, rekao mi je da je on ljudsko biće, a ne superheroj. On takođe oseća emocije kada igra, kao i svi mi ostali, ali ih kontroliše drugačije od ostalih tenisera i da je to jedan od razloga zašto ima više uspeha od ostalih. Impresivno je videti ga, baš kao i Rafu i Rodžera. Moj odnos sa Novakom je sada drugačiji nego ranije jer se takmičimo. Pobedio sam ga dva puta i višee mi ne daje savete. On je izuzetno prijatna osoba", rekao je Rune.

Danac će, kao i Đoković, biti slobodan na startu turnira u Monte Karlu, a potom ga očekuje meč protiv Matea Arnaldija ili nekog od "laki luzera".

image