Sport

Evertonu oduzeto još dva boda - Premijer liga surova, "karamele" bliže ispadanju

Klub sa "Gudisona" će imati pravo da se žali na ovu odluku
Evertonu oduzeto još dva boda - Premijer liga surova, "karamele" bliže ispadanjuGetty © Jess Hornby / Stringer

Fudbaleri Evertona ostali su bez još dva boda zbog novog kršenja Pravila profitabilnosti (PSR) Premijer lige, pa su sada zabeležili pad na 16. poziciju engleskog šampionata.

"Karamelama" je u novembru bilo oduzeto 10 poena zbog kršenja PSR-a, što je nakon žalbe smanjeno na šest. Ipak, sada su im oduzeta još dva boda zbog novog kršenja pravila.

Pre nego što je objavljeno oduzimanje bodova, Everton je bio 15. na tabeli Premijer lige, četiri boda iznad tri tima u zoni ispadanja. Sada padaju ispod Brentforda na 16. mesto sa 27 bodova, dva boda i dva mesta iznad 18-plasiranog Lutona.

Evertonu je takođe oduzeto 10 bodova u novembru zbog prekoračenja dozvoljenih gubitaka za 19.500.000 funti u periodu koji se završava sa sezonom 2021/22. Međutim, ovo je smanjeno na šest poena nakon uspešne žalbe.

Klub sa "Gudisona" je ponovo optužen u januaru, zajedno sa Notingem Forestom, zbog kršenja pravila PSR-a u periodu koji se završava sa sezonom 2022/23. Forest je zaslužio gubitak od četiri boda i uložio je žalbu na odluku, a ostaje da se vidi hoće li se i Everton sada žaliti na ovu odluku.

image
VV inauguration
banner