Sport

Preti otkazivanje discipline na Olimpijskim igrama: Pariz ima problem sa Senom

Organizatori Igara u prestonici Francuske imaju problem zbog velike zagađenosti
Preti otkazivanje discipline na Olimpijskim igrama: Pariz ima problem sa SenomGetty © Chesnot / Contributor

Plivanje u okviru takmičenja u triatlonu na Olimpijskim igrama u Parizu može biti otkazano zbog kvaliteta vode u reci Seni, izjavio je šef organizacionog komiteta Igara Toni Estange.

Prethodno je neprofitna ekološka organizacija "Surfrajder fondacija" upozorila da je koncentracija patogenih bakterija u Seni previsoka.

Kasnije su vlasti pariskog regiona uverile da će do Olimpijskih igara kvalitet vode u Seni, gde će se održati niz takmičenja, ispuniti utvrđene bezbednosne standarde. Takmičenja u triatlonu biće održana 30. i 31. jula i 5. avgusta.

"I dalje smo uvereni da će se triatlon održati na Seni jer imamo rezervni plan. Možemo da odložimo takmičenje zbog kiše, možemo da sačekamo bolje uslove. Tako da smo uvereni da će Sena biti iskorišćena za takmičenje. Mi možemo da promenimo datum i odložimo za period od jednog do tri dana dok sve ne bude bolje. Može doći do odluke po kojoj nećemo moći da plivamo. Ovo je deo pravila međunarodne federacije. Naravno, želimo da izbegnemo ovo", rekao je Estange.

"Ali rizik postoji. Rizik uvek postoji. Bio sam sportista. Učestvovao sam na svetskim prvenstvima koja su odložena zbog poplava. Kada se bavite sportom gde se oslanjate na prirodne uslove, morate da se prilagodite", dodao je Estange.

image