Sport

"Holand je prosečan fudbaler, nema ga nigde": Bivši igrač Reala prozvao zvezdu Sitija

Fudbaleri Mančester sitija nisu uspeli da savladaju Real Madrid (3:3) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, ali nijedan od čak tri pogotka "građana" nije bio delo Erlinga Holanda
"Holand je prosečan fudbaler, nema ga nigde": Bivši igrač Reala prozvao zvezdu SitijaGetty © NurPhoto / Contributor

Najbolji strelac Sitija je nastavio da se muči u velikim utakmicama ove sezone, a to je sada primetio i nekadašnji reprezentativac Holandije Rafael van der Vart.

Holand se često muči protiv kvalitetnijih timova koji posebno dobro umeju da postave odbranu tako da Norvežanin ostane bez rešenja. Neprimetna partija u Madridu tako je iz negativnih razloga ostala primećena.

"Znam da je Holand svetska klasa kada je realizacija u pitanju, ali sigurno možemo da očekujemo od njega malo više od onoga što je pokazao večeras? Znam da su ga njegovi saigrači 'preskakali', bio je najgori igrač na terenu", bez uvijanja je konstatovao bivši reprezentativac Holandije.

"Bio je baš loš, ako ne postigne gol, potpuno je beskoristan. Prosečan fudbaler sa loptom", dodao je Van der Vart, inače nekadašnji igrač Reala.

Revanš je na programu već 17. aprila na "Etihadu", a Siti će pred svojim navijačima pokušati da nastavi pohod na odbranu naslova prvaka Evrope.

image