Sport

Zbog terorističkih pretnji pojačane mere bezbednosti pred meč PSŽ - Barselona

Ministar unutrašnjih poslova Francuske, Žerald Darmanen, zatražio je da se "značajno pojača bezbednost" uoči utakmice između PSŽ-a i Barselone 
Zbog terorističkih pretnji pojačane mere bezbednosti pred meč PSŽ - BarselonaGetty © Jonathan Moscrop

Pari Sen Žermen i Barselona igraju u sredu na "Parku prinčeva" u Parizu, a ministar unutrašnjih poslova Francuske je rekao da su mere bezbednosti pojačane zbog terorističkih pretnji.

"Šef policije, sa kojim sam razgovarao veoma rano jutros, znatno je ojačao bezbednosne resurse", izjavio je ministar unutrašnjih poslova, napominjući da je Islamska država nedavno javno objavila "jasnu pretnju", prenose francuski mediji.

Francuski mediji su preneli da je IS zapretila da će izvršiti terorističke napade na mesta održavanja fudbalskih utakmica Lige šampiona zakazanih za utorak i sredu.

"Generalni direktorat za unutrašnju bezbednost "posebno naporno radi na pružanju preventivnih ili, ako je potrebno, kurativnih informacija", rekao je on novinarima u Parizu tokom posete rečnoj brigadi štaba policije, koja će posebno biti angažovana na obezbeđivanju ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

"Islamska država je odgovorna za poslednjih osam napada koje je Francuska doživela", podvukao je Darmanen i pozvao da se "ne tone u ono što teroristička propaganda pokušava da uradi, odnosno da seje strah i teror, svuda".

image
VV inauguration
banner