Sport

Siti silan protiv Lutona, Junajted ponovo bez pobede protiv Bornmuta

Fudbaleri Mančester sitija će prenoćiti na prvom mestu na tabeli Premijer lige, pošto su u 33. kolu na svom terenu ubedljivo savladali ekipu Lutona 5:1
Siti silan protiv Lutona, Junajted ponovo bez pobede protiv BornmutaGetty © Martin Rickett/PA Images

Konačan rezultat ne odražava dovoljno koliko je Siti bio dominantan protiv Lutona, a ubedljiv trijumf doneo je "građanima" prvo mesto na tabeli, makar do nedelje.

Ekipa Pepa Gvardiole uputila je čak 37 udaraca ka golu protivnika, od čega je 13 išlo u okvir gola.

Ipak, domaćin je do prednosti stigao autogolom Hašioke već u drugom minutu utakmice, a to je bio i rezultat prvog dela.

U nastavku je Siti prosto pregazio ekipu iz gradića nadomak Londona, a strelci su bili Kovačić, Holand (sa 11 metara), Doku i Gvardiol, dok je jedini gol za goste postigao Ros Barkli u 81. minutu.

"Građani" sada imaju dva boda više od Arsenala i Liverpula, koji svoje mečeve igraju u nedelju - protiv Aston Vile, odnosno Kristal Palasa.

Drugi mančesterski tim nastavlja da posrće - Junajted je u Bornmutu igrao 2:2.

"Trešnjice" su u prvom delu sezone ponizile "đavole" i odnele ubedljiv trijumf na "Old Trafordu", a i ovog popodneva imale su vođstvo na poluvremenu.

Da nije bilo raspoloženog Fernandesa, pitanje da li bi ekipa Erika ten Haga stigla do boda.

Domaćin je poveo preko Solankea, Portugalac izjednačio u 31. minutu, da bi Klajvert doneo novu prednost ekipi Andonija Iraole.

Konačan rezultat postavio je Bruno Fernandes sa bele tačke u 65. minutu utakmice.

Junajted je sada skliznuo na sedmo mesto na tabeli, preskočio ga je Njukasl, koji je u prvom meču dana ubedljivo savladao ekipu Totenhema 4:0.

image
VV inauguration
banner