Sport

Sramota Čelsija o kojoj se priča - vodili 4:0, a svađali se ko će da šutira penal!

Fudbaleri Čelsija odigrali su u ponedeljak uveče verovatno i najbolju utakmicu ove sezone, pošto su u potpunosti razbili Everton na "Stamford bridžu" - 6:0
Sramota Čelsija o kojoj se priča - vodili 4:0, a svađali se ko će da šutira penal!Getty © Catherine Ivill - AMA / Contributor

Ipak, umesto da se posle susreta priča o fenomenalnom Kolu Palmeru, Čelsijevom talentu koji je postigao čak četiri pogotka, u centru pažnje ostali su Noni Madueke i Nikolas Džekson. I ne po dobrom.

Kada je u 61. minutu meča ekipa Čelsija dobila penal zbog prekršaja nad Palmerom, nastao je problem ko će da izvede jedanaesterac.

Prvo je Madueke uzeo loptu, a Džekson mu je ubrzo prišao i pokušao da mu je otme. Malo Gusto i Tijago Silva su želeli da prekinu nepotrebnu raspravu pri rezultatu 4:0, da bi na kraju sve rešio - Palmer.

Ovaj 21-godišnjak je pokazao da je već postao pravi lider tima kako svojim ponašanjem, tako i partijama na terenu. Preuzeo je loptu i objasnio da će i ovog puta šutirati penal. Do tada ih je izveo osam, svih osam bez greške, a tako je bilo i deveti put, pošto je bio precizan.

Palmer je nakon meča istakao da neće biti nikakve diskusije na temu izvođenja jedanaesteraca i da će ih on izvoditi sve dok ne odluči drugačije.

Posle ove pobede, Čelsi je deveti sa 47 bodova, ali sa manje odigranih mečeva od Njukasla, Mančester junajteda i Vest Hema, koje bi sve mogao lako da sustigne ukoliko nastavi da ređa pobede.

Standings provided by Sofascore

image
VV inauguration
banner