Sport

Hrvatu se smeje ceo svet - u 97. minutu izveo jedan od najgorih penala koje ste videli

Zbog tog promašaja, Baskijci su zabeležili poraz koji su lako mogli da izbegnu
Hrvatu se smeje ceo svet - u 97. minutu izveo jedan od najgorih penala koje ste videli© YouTube / screenshot / Arena Sport TV

Fudbaleri Osasune izgubili su 1:0 od Valensije na domaćem terenu u poslednjem meču 31. kola španske Primere, a tragičar u redovima tima iz Pamplone bio je Ante Budimir.

Hrvatski napadač i lider Osasune prokockao je šansu da iz penala u 97. minutu donese izjednačenje svom timu izvevši jedan od najgorih penala poslednjih godina.

Valensija je slavila golom Almeide u 18. minutu, ali je Budimir duboko u nadoknadi vremena mogao da spasi svoj tim i osvoji vredan bod. Ipak, usledio je šok.

Budimir je u presudnom trenutku odlučio da izvede "panenku", ili bar pokuša. Ipak, u toj nameri je bio toliko loš da je malo falilo da ni ne šutne loptu, pošto je očito bio vrlo nesiguran šta i kako zapravo želi da uradi.

Naravno, ovakav katastrofalan pokušaj je brzo postao viralan na društvenim mrežama. Osasuna je tako sa 39 bodova ostala na 11. mestu u Primeri, dok je Valensija pobedom skočila na sedmu poziciju sa 47 bodova.

Standings provided by Sofascore

image