Sport

Kralj se vratio – Nadal ubedljivo započeo sezonu na šljaci!

"Bik sa Majorke" se nakon višemesečne pauze vratio i prikazao sjajnu partiju
Kralj se vratio – Nadal ubedljivo započeo sezonu na šljaci!Getty © Pedro Salado / Contributor

Španski teniser Rafael Nadal ostvario je ubedljivu pobedu na povratku posle pauze zbog povrede i uspešno započeo nastup na turniru u Barseloni.

Nadal je na stadionu koji nosi njegovo ime, a na kojem je 12 puta podizao šampionski pehar tokom karijere, deklasirao Flavija Kobolija iz Italije, rezultatom 6:2, 6:3.

Rafa je odigrao tek četvrti meč ove sezone, a prvi još od januara, pošto je njegov povratak na teren onemogućila nova povreda.

Već ranije je osvajač 22 grend slem titule najavio da bi ovo mogla da bude njegova poslednja sezona, a ako je suditi po jutru, barem će na najsporijoj podlozi biti konkurentan.

Koboli je preživeo sam početak susreta, ali mu je rival oduzeo servis u četvrtom gemu i od tada se nije osvrtao. Karakterističnim spinovima iz forhenda kreirao je situacije na terenu i pravio prednost, koju je potom rutinski realizovao.

Bilo je i karakterističnih poena iz defanziva, a jedini put kada je "zaštucao" bilo je u trećem gemu drugog seta.

Tada je odigrao traljavo na svom servisu, poklonio ribrejk Italijanu, ali se brzo vratio na kolosek i nastavio ka pobedi.

Posao je završio za nešto više od 80 minuta i obezbedio duel protiv četvrtog nosioca Aleksa de Minora iz Australije.

Ostvario je 481. pobedu na šljaci, prvu nakon 681 dana i nastavio svoj neverovatan učinak u prestonici Katalonije, koji iznosi 68-4.

U Barseloni je ubedljivu pobedu ostvario i srpski reprezentativac Dušan Lajović.

ATP turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 2.782.960 evra.

image