Sport

Gvardiola frustriran nakon eliminacije: U svakom drugom sportu bismo pobedili

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola, nije krio nezadovoljstvo nakon eliminacije od Real Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona
Gvardiola frustriran nakon eliminacije: U svakom drugom sportu bismo pobediliGetty © Chris Brunskill/Fantasista

Mančester siti neće biti u prilici da brani "ušati pehar" namenjen šampionu Evrope.

Engleski tim eliminisan je u četvrtfinalu od Real Madrida, koji je bio bolji u revanšu, nakon penal serije.

Siti je bio opasnija i konkretnija ekipa u dvomeču, koja je stvorila znatno više šansi i imala veći posed lopte.

Ipak, Real Madrid je uspeo da kazni sve greške rivala i bude sigurniji u penalima.

"Los blankosi" su se tako revanširali za poraz iz prethodne sezone i izborili plasman u polufinale, gde će se sastati sa Bajernom.

Nakon eliminacije od Reala, Pep Gvardiola nije krio frustracije.

"Čestitam Realu na plasmanu u polufinale, ali bili smo bolji. Ne žalimo ni zbog čega. Odlično smo igrali na svim delovima terena, ali nažalost nismo pobedili. Stvarali smo šanse, ali se u fudbalu gledaju samo golovi. Oni su u polufinalu, a mi nismo. Ovo je fudbal. U bilo kom drugom sportu mi bismo pobedili", rekao je Gvardiola.

On je istakao da se Real izuzetno dobro branio.

"Trebalo je ranije da postignemo gol. Nažalost to nismo uradili, jer se protivnik izuzetno dobro branio. Imali smo kontrolu igre, čak i u igri na duge lopte", dodao je menadžer Mančester sitija.

Gvardiola je istakao da je morao da zameni Kevina de Brujnea i Erlinga Halanda. De Brujne i Haland su izašli iz igre u produžecima.

"De Brujne i Haland su tražili da izađu iz igre, jer nisu mogli da nastave. Ako želite da pobedite Real morate da budete na najvišem nivou. To sinoć nije bilo dovoljno. Johan Krojf je rekao da sreća ne postoji. Slažem se s njim. Boli poraz na ovaj način. Pokazali smo da možemo da igramo protiv Reala. Šta smo mogli još da uradimo?", naveo je Gvardiola.

Fudbaler Mančester sitija Rodri je izjavio da su njegovi saigrači pružili maksimum na meču sa Realom.

"Iskreno, ja sam na terenu video samo jedan tim. Teško je pronaći objašnjenje, znamo kako funkcioniše ovo takmičenje. Oni su postigli gol iz jedine šanse, a mi smo propustili nekoliko velikih prilika. Nismo očekivali da će Real ovako da se brani. Ovo je fudbal, ali dali smo sve od sebe", istakao je Rodri.

image
VV inauguration
banner