Srbija i Balkan

Spajić: Odjavio sam srpsko državljanstvo, ispunjavam uslove da se kandidujem za predsednika Crne Gore

Lider Pokreta Evropa sad najpre je tvrdio da nikada nije živeo u Srbiji, ali je nakon informacije iz MUP Srbije da ima prebivalište u Beogradu izmenio svoju izjavu

Lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić izjavio je da je odjavio srpsko državljanstvo i da ispunjava sve uslove za predsedničku kandidaturu u Crnoj Gori.

Na pitanje agencije MINA da li ima državljanstvo Srbije, Spajić je odgovorio da je imao i da je podneo zahtev za ispis iz državljanstva.

Podsetimo, Spajić je od početka kampanje govorio da nikada nije živeo u Srbiji, međutim, nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo da ima prebivalište u Beogradu, lider Pokreta "Evropa sad" je promenio svoju izjavu. Sada kaže da je odjavio i prebivalište u Srbiji.

"Ceo život sam crnogorski državljanin i imam sve formalno-pravne uslove da budem kandidat za predsednika Crne Gore, jer sam rođen u ovoj zemlji i duže od deset godina imam prijavljeno prebivalište u Crnoj Gori", naveo je Spajić.

On je rekao da je prošao kroz trnje i spletke jedne ozbiljne mašinerije koja, kako je naveo, Crnu Goru decenijama potkrada.

"Nameravali su da me slome, jer su videli da će na mesto predsednika doći čovek koji donosi promene", rekao je Spajić.

Govoreći o programu "Evropa sad", Spajić je rekao da su od tog programa korist imali praktično svi građani Crne Gore.

"Želim da, kao što sam to radio dok sam bio u Vladi, učinim sve kako bih dodatno popravio životni standard naših građana", poručio je Spajić.

Milatović: Spajić i partija nisu pokazali dovoljno odgovornosti, izviniti se građanima

Zamenik predsednika Pokreta "Evropa sad" i nosilac liste te partije na lokalnim izborima u Podgorici Jakov Milatović saopštio je da ni lider tog pokreta Milojko Spajić ni "Evropa sad" kao partija nisu pokazali potrebnu dozu odgovornosti nakon što je objavljeno da Spajić ima prebivalište u Beogradu.

"Mislim da je cela situacija ispala puno gora nego što možda i jeste. Nažalost, ni gospodin Spajić ni mi kao partija nismo pokazali potrebnu dozu odgovornosti da adekvatno upravljamo situacijom. Relativizovati sve ovo je pogrešno ponašanje, koje nije u skladu sa vrednostima koje promovišemo. Jedino ispravno je izvinjenje građanima od kojih neki, s pravom, smatraju da su obmanuti", napisao je Milatović na Tviteru.

On je dodao da mora da prizna da nije srećan zbog svega.

"Ali i dalje verujem da je Pokret 'Evropa sad', kao i gdin Spajić, uz sve naše mane, ali i vrline, najbolja ponuda na političkoj sceni. Moramo naučiti iz greške, i nastaviti da radimo za bolju, bogatiju i pravedniju Crnu Goru", zaključio je Milatović.

Mladi Pokreta "Evropa sad" predali su sinoć Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predsedničku kandidaturu Spajića. Očekuje se da ta institucija odluči da li će prihvatiti njegovu kandidaturu. Za sada, jedini kandidat za predsednika Crne Gore čija je kandidatura zvanično i potvrdđena je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

image
VV inauguration
banner