Srbija i Balkan

Vučić sa zlatnim šahistima: Veličanstven uspeh, ispisali ste istoriju

Istorijski uspeh Srbiji doneli Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Inđić, Robert Markuš i Velimir Ivić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove muške šahovske reprezentacije Srbije koji su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Vučić je članove šahovske reprezentacije primio u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

"Veličanstven uspeh naše muške reprezentacije vinuo je Srbiju na vrh evropskog šaha", naveo je Vučić čestitajući šahistima posle pobede i dodajući da su time ispisali istoriju.

Muška reprezentacija Srbije u šahu osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Budvi koje je trajalo od 10. do 21. novembra. Srpski šahisti trijumfovali su u poslednjem, devetom kolu, nakon što su pobedili Grčku rezultatom 3:1.

Šahovski savez Srbije je objavio da su istorijski uspeh Srbiji doneli Aleksej Sarana, Aleksandar Predke, Aleksandar Inđić, Robert Markuš i Velimir Ivić.

Takođe, iz Šahovskog saveza Srbije su naveli, a Tanjug podseća, i da je ovo prva medalja sa velikih ekipnih takmičenja za srpski šah još od 1989. godine kada je muški tim Jugoslavije osvojio srebrnu medalju na prvenstvu sveta u Lucernu. Dodaju i da se prvi put zastava Srbije vijorila na pobedničkom postolju jednog ekipnog seniorskog takmičenja od osamostaljenja države 2006. godine.

image