Srbija i Balkan

Predsednik obišao radove na brzoj saobraćajnici: Šta nam donosi "Osmeh Vojvodine"

Predsednik Srbije je istakao da je reč o značajnoj investiciji i da u poslednjih nekoliko decenija nije građena takva u tom delu zemlje
Predsednik obišao radove na brzoj saobraćajnici: Šta nam donosi "Osmeh Vojvodine"© TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine", od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, da će veliki broj mesta na toj trasi biti na mapi najboljih puteva u Srbiji i najavio početak radova na BIO4Kampusu u Beogradu

"Ovo je jedna od stvari koja će da približi Sombor Novom Sadu i Beogradu i da ga približi i Mađarskoj. Naravno i mreži autoputeva u Rumuniji i da bude koridor i za Rumune i Mađare. To je za nas od ogromnog značaja", rekao je Vučić tokom obilaska radova.

Naveo je da država ulaže velika sredstva u izgradnju "Osmeha Vojvodine" i time pokazuje koliko su nam važna sva ta mesta u Vojvodini kroz koju će proći brza saobraćajnica.

Vučić je istakao da, kada prođe autoput ili brza saobraćajnica, onda dolaze i investitori.

"To je sve deo onoga što smo mi nazvali  EKSPO 2027. Dakle, nije EKSPO samo vezan za Beograd, već za celu zemlju", poručio je predsednik.

On je istakao da će zbog tog projekta i naše kompanije imati više posla, što je značajano kako bi se zadržali mladi u tim mestima.

Predsednik Srbije je rekao da kada je reč o delu južnog Banata prvi put je uloženo u rekonstrukciju puta od Jarmenovaca i Janošika prema Plandištu.

"U srednjem Banatu sramota me da pogledam od Sečnja, da pogledam u Crnji deo puta kako izgledaju, to ćemo sad da menjamo i radimo. Moraćemo mnogo toga da uradimo u narednom periodu", naglasio je Vučić.

Dodao je da se za Vojvodinu uvek mislilo da je najrazvijeniji deo Srbije, a da su zapravo u centralnoj Srbiji razvijeniji mnogi delovi od pojedinih delova Banata.

"Zato je ova saobraćajnica važna za ceo severni Banat. Kad izgradite autoput Beograd-Zrenjanin, to vam diže ceo južni Banat. Sve oko Zrenjanina će da procveta", rekao je on.

Istakao je da mora da se ulaže u Banat mnogo više, ali i u deo južnobačkog okruga takođe i u zapadnobački okrug, delove severnobačkog i posebno u severnobanatski okrug.

Vučić je ocenio da je da je potrebno "još investitora, da budemo još bogatiji".

"Rekli smo do kraja mandata 1.400 evra i ostajemo pri tome", istakao je Vučić i najavio početak radova na BIO4Kampusu u Beogradu.

"Sutra se kreće u radove za BIO4Kampus u Beogradu, to su velike stvari", rekao je Vučić. 

Podsećamo da je premijerka Ana Brnabić najavila ranije da će izgradnja BIO4Kampusa biti završena do kraja 2026. godine čime će, prema njenim rečima, Srbija postati jedan od najnaprednijih evropskih centara za biotehnologiju.

Ona je objasnila da će u kampusu biti okupljeno 1.400 profesora, istraživača, 4.000 studenata, preko 1.000 doktora nauka i da će se tu nalaziti 300 najsofisticiranijih laboratorija.

image
VV inauguration
banner