Srbija i Balkan

Euleks premestio sedište iz Kosova Polja u Prištinu

Novo sedište Euleksa biće na petom spratu zgrade "Kapital Gejt" a brojevi telefona ostaju nepromenjeni
Euleks premestio sedište iz Kosova Polja u Prištinuwww.globallookpress.com © Vedat Xhymshiti

Sedište Misije Evropske unije za vladavinu prava (Euleks) premešteno je iz Kosova Polja u Industrijsku zonu u Prištini, prenosi "Reporteri".

Novo sedište Euleksa biće locirano na petom spratu zgrade "Kapital Gejt", pored postojećeg Kompleksa za operacije i podršku Eeleksa, u kome su smešteni glavni logistički i operativni elementi Misije.

Ovo preseljenje, kako se navodi u saopštenju Euleksa, jača postojeće sinergije i tako donosi očigledne operativne, logističke i finansijske koristi.

"Štaviše, to će doprineti smanjenju uticaja Euleksa na životnu sredinu, jer se 60 odsto ukupnih energetskih potreba zgrade "Kapital Gejt" podmiruje proizvodnjom iz solarnih panela", navodi se u saopštenju.

Brojevi telefona i adrese elektronske pošte Euleksa ostaju nepromenjeni.

"Misija ostaje posvećena sprovođenju svog mandata. Da podrži odabrane institucije vladavine prava na Kosovu na njihovom putu ka povećanju efikasnosti, održivosti, multietničnosti i odgovornosti, bez političkog uplitanja, i u skladu sa međunarodnim standardima ljudskih prava i najbolje evropske prakse", kaže se dalje.

Zgrada u kojoj se do sada nalazilo sedište Euleksa biće predata vlasniku.

image