Srbija i Balkan

Dveri: Nećemo ući u Vučićev Pokret za narod i državu

Dveri poručuju da ostaju posvećeni ideji stvaranja šireg patriotskog opozicionog bloka i ujedinjenja svih opozicionih rodoljubivih snaga
Dveri: Nećemo ući u Vučićev Pokret za narod i državu© Milos Tesic/ATAImages

Dveri neće biti deo Pokreta za narod i državu čije osnivanje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopštili su iz ove stranke.

Kako se napominje, Dveri neće biti deo sadašnje vlasti ni u kojoj formi, novi pokret je, smatraju Dveri, samo način sabiranja svih poltrona aktuelne vlasti.

"Ne može Pokret za narod i državu osnivati neko ko predvodi jedan antinarodni i antidržavni režim. Sadašnji režim je antinarodni jer pljačka narodne pare kroz ogromnu korupciju i nameštene tendere, ukida demokratiju i institucije, a antidržavni je jer se odriče Kosova i Metohije prihvatajući francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo. U takvom pokretu Dveri nemaju šta da traže", navodi se u saopštenju.

Dveri poručuju da ostaju posvećeni ideji stvaranja šireg patriotskog opozicionog bloka i ujedinjenja svih opozicionih rodoljubivih snaga.

"Pozivamo sve parlamentarne i vanparlamentarne opozicione političke stranke i udruženja da izvučemo pouke iz neujedinjenja desnice sa prošlih izbora i na sve buduće izbore na svim nivoima izađemo ujedinjeni", piše u saopštenju.

Napominju da su Dveri bile najveći zagovornici ujedinjenja desnice te da i sada isto misle i spremni su na razgovore i dogovore sa svima u patriotskoj opoziciji koji su istinski protivnici sadašnje vlasti.

image