Srbija i Balkan

Si čestitao rođendan Vučiću: Vi ste političar sa strateškom vizijom

Kao stari prijatelj kineskog naroda, čvrsto se zalažete za unapređenje kinesko-srpskih odnosa i saradnje u raznim oblastima, zbog čega vam izražavam duboko uvažavanje, piše u čestitki kineskog lidera
Si čestitao rođendan Vučiću: Vi ste političar sa strateškom vizijomGetty © Kenzaburo Fukuhara/Kyodo News - Pool/Getty Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, povodom rođendana, čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga u kojoj mu je kineski predsednik uputio iskrenu čestitku i lepe želje, te naglasio da je Vučić političar koji ima stratešku viziju i koji se uvek brine o interesima naroda.

"Raduje me što se pod vašim rukovodstvom Srbija zalaže za nezavisnost i čuva državni interes, a ekonomska i društvena izgradnja i poboljšanje životnog standarda građana beleže izvanredne rezultate. Kao stari prijatelj kineskog naroda, vi se čvrsto zalažete za unapređenje kinesko-srpskih odnosa i saradnje u raznim oblastima, zbog čega vam izražavam duboko uvažavanje", navodi se u čestitki.

Si je podsetio da su se on i Vučić sastali prošle godine tokom Trećeg foruma za međunarodnu saradnju "Pojas i put" i da su razgovarali o prijateljstvu, planirali saradnju i postigli širok konsenzus, ukazujući na novi pravac razvoja bilateralnih odnosa, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

"Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa vama ulažem zajedničke napore kako bismo unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo i još više doprineli boljitku oba naroda. Očekujem da se sastanem sa vama još jednom. Želim vam puno zdravlja i uspeha", istakao je Si u čestitki.

image