Srbija i Balkan

Održan sastanak Svetskog saveta za mir u Beogradu: Rezolucija 1244 temelj za rešavanje pitanja KiM

Učesnici sastanka osudili su NATO agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine i izrazili potpunu solidarnost sa Srbijom u njenim naporima za rešenje pitanja Kosova i Metohije u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN i Ustavom Srbije
Održan sastanak Svetskog saveta za mir u Beogradu: Rezolucija 1244 temelj za rešavanje pitanja KiM© Београдски форум за свет равноправних

U Beogradu je održan sastanak sekretarijata Svetskog saveta za mir, u čijem radu su učestvovali predstavnici 20 zemalja.

Na sastanku su govorili predsednik Svetskog saveta za mir Palab Sengupta, evroposlanik i sekretar saveta Atanasios Pafilis, nacionalni heroj Kube i predsednik kubanskog Instituta za prijateljstvo sa narodima Fernando Gonzales Ljort i predsednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih i nekadašnji ministar spoljnih poslova Živadin Jovanović.

Na današnjem sastanku učesnici su osudili NATO agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine i izrazili potpunu solidarnost sa Srbijom u njenim naporima za rešenje pitanja Kosova i Metohije u skladu sa rezolucijom 1244 SB UN i Ustavom Srbije.

Naime, svi učesnici današnjeg sastanka učestvovaće na velikoj međunarodnoj konferenciji "Od agresije do novog pravednog poretka", koja će se održati sutra, 22. marta i subotu, 23. marta, u Svečanoj sali Doma vojske Srbije.

Na konferenciji će učestvovati, pored visokih domaćih ličnosti, oko 100 stranih učesnika iz Rusije, Kine, Italije, Nemačke, Kube, Švajcarske, Grčke, Portugala i drugih zemalja.

image
VV inauguration
banner