Srbija i Balkan

Zavetnici podneli krivičnu prijavu protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić

Ova partija čelnike Nezavisnog društva novinara Vojvodine krivi za širenje rasne, verske i nacionalne mržnje
Zavetnici podneli krivičnu prijavu protiv Dinka Gruhonjića i Ane Lalić© Antonio Ahel/ATAImages

Stranka Zavetnici predala je danas tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića i novinarke iz tog grada Ane Lalić zbog širenja i raspirivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Članica Predsedništva Zavetnika Dragana Miljanić je posle predaje prijave, rekla da u nastupima Gruhonjića i Lalić na skupu u Dubrovniku postoje elementi govora mržnje i protiv države i protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Pravni zastupnik Zavetnika, advokat Dragoslav Ljubičanović rekao je da su upozoravajući događaji ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde se cepaju i gaze simboli Republike Srbije, "što biva praćeno egzaltacijama i ovacijama".

Prema njegovom mišljenju, to što se dešava je samo vrh ledenog brega aktivnosti te grupe ljudi, koje imaju za cilj da u lošem svetlu predstave Srbiju i SPC.

Ljubičanović je, kako prenosi RTV, najavio da će o svemu biti obaveštena ambasada Izraela zbog toga što je Gruhonjić pominjao ustaškog zločinca Dinka Šakića, a biće upućen i zahtev tužilaštvu Hrvatske da ispita slučaj, jer se desio na teritoriji te države.

image