Srbija i Balkan

Srećko Sofronijević saslušan u Osnovnom sudu u Prištini: Sud odredio pritvor

Sofronijević je ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije i tada je, u teškom stanju, primljen u KBC Kosovska Mitrovica
Srećko Sofronijević saslušan u Osnovnom sudu u Prištini: Sud odredio pritvorGetty © Ferdi Limani

Srećku Sofronijeviću iz Zvečana, koji je juče uhapšen na prelazu Brnjak, Osnovni sud u Prištini odredio je pritvor do 30 dana, potvrdio je za "Kosovo onlajn" njegov advokat Nebojša Vlajić.

U Specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini održana je sednica na kojoj se razmatralo o određivanju pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koji je uhapšen juče na Brnjaku, a njegov branilac advokat Nebojša Vlajić ističe da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo.

"Javni tužilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo kakvo krivično delo nema, da ne postoji ni opasnost od bekstva, jer je on sve vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne, a potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sada", rekao je Vlajić.

U Osnovnom sudu u Prištini saslušan je Srećko Sofronijević iz Zvečana, koji je juče uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak.

U sud je sa advokatom Nebojšom Vlajićem, stigla i Sofronijevićeva supruga Katarina, kojoj nije dozvoljeno da prisustvuje sednici o određivanju pritvora.

Vlajić je, takođe, pojasnio da Sofronijevićev jučerašnji branilac Dejan A. Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu, pa je nemoguće po zakonu privremenih prištinskih institucija da brani dva okrivljena.

Sofronijević je uhapšen juče na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije.

Takozvana kosovska policija saopštila je da je osumnjičen za krivična dela počinjena 2021. godine, i to za "pokušaj teškog ubistva, napad na službeno lice, posedovanje i neovlašćeno držanje oružja", kao i za "poziv na otpor i učešće u neredima".

Sofronijević je ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika specijalne jedinice tzv. kosovske policije i tada je, u teškom stanju, primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

On je operisan i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Beogradu, u Urgentnom centru.

image
Parada pobede u Moskvi uživo na RT Balkan
banner