Srbija i Balkan

Sofronijeviću određen policijski pritvor od 48 sati; Supruga: Hapsili ga pred decom

Na teret mu se stavlja više krivičnih dela - navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma, uništenje imovine, rekao je njegov branilac advokat Dejan Vasić
Sofronijeviću određen policijski pritvor od 48 sati; Supruga: Hapsili ga pred decomGetty © Eren Beksac/Anadolu Agency

Srećku Sofronijeviću iz Zvečana određen je policijski pritvor do 48 sati, nakon što je saslušan u stanici policije u južnom delu Kosovske Mitrovice, dok se mera daljeg zadržavanja ili oslobađanja očekuje sutra.

On je danas uhapšen na administrativnom prelazu Brnjak i na teret mu se stavlja više krivičnih dela - navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašćeno posedovanje oružja, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo huliganizma, uništenje imovine, rekao je za RTS njegov branilac advokat Dejan Vasić.

"Gospodin Sofronijević je tokom događaja koje navodi policija bio ranjen i nije učestvovao u nemirima. Siguran sam da će se tokom istrage utvrditi da je oštećena strana, a ne izvršilac krivičnih dela, koja mu se stavljaju na teret", rekao je Vasić.

Supruga Srećka Sofronijevića Katarina Sofronijević je poručila je da će se boriti da dokaže pravdu, jer zna da je njen suprug nevin.

Ona je ispričala da su danas ona i suprug krenuli za centralnu Srbiju, kada su zaustavljeni na Brnjaku.

"Neočekivano, njemu su rekli da izađe iz vozila. Deca su bila sa nama, dečak i devojčica. Trajalo je dugo, čitavih dva sata, dok sam dobila informaciju da on ide na jug. Nisu mi rekli zbog čega. Za decu je bilo stresno", rekla je ona za "Kosovo onlajn".

Dodala je da je od advokata saznala da će njenog supruga zadržati narednih 48 sati u pritvoru.

"Srećka sam malo videla, deluje smireno. Kažem da ćemo dokazati pravdu i znam da on ni za šta nije kriv što mu se stavlja na teret. Mi smo 13. oktobra 2021. godine preživeli njegovo ranjavanje od pripadnika ROSU policajaca. Moja deca su danas proživela opet isto", istakla je supruga Srećka Sofronijevića.

Povodom hapšenja Sofronijevića, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je saopštila da su pravi nalogodavci hapšenja srpskog državljanina Sjedinjene Američke Države i Evropska unija, dok je premijer privremenih institucija u Prištini "puki izvršilac".

image