Srbija i Balkan

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije u Studenici: Svima koji slave, čestitao Vaskrs

Svim pripadnicima Vojske Srbije i građanima Republike Srbije koji slave Vaskrs, načelnik Generalštaba je iz Studenice uputio iskrene i srdačne čestitke
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije u Studenici: Svima koji slave, čestitao Vaskrs© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovao je, sa saradnicima, jutarnjoj vaskrsnoj službi i liturgiji u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u manastiru Studenica, odakle je čestitao Uskrs.

General Mojsilović je potom razgovarao sa igumanom manastira arhimandritom Tihonom i monasima, saopštila je Ministarstvo odbrane.

Mojsilović im je zahvalio na ukazanoj dobrodošlici i gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da Vaskrs provede u jednom od najstarijih i najuglednijih srpskih manastira.

Bratstvu manastira, u kojem su molitve za srpski rod uznosili Sveti Sava i njegov otac Sveti Simeon, načelnik Generalštaba poželeo je dobro zdravlje, ističući da njihov nesalomivi duh i nesebična ljubav prema duhovnoj službi predstavljaju primer i nadahnuće pripadnicima Vojske Srbije da i dalje hrabro i požrtvovano služe svojoj otadžbini Srbiji.

Svim pripadnicima Vojske Srbije i građanima Republike Srbije koji slave Vaskrs, načelnik Generalštaba je iz Studenice uputio iskrene i srdačne čestitke, uz želje za dobro zdravlje, prosperitet, ličnu i porodičnu sreću.

image