Svet

Poljska poziva EU da uvede sankcije na uvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda

Evropska komisija je ranije postavila ograničenja na uvoz ukrajinske pšenice, kukuruza, uljane repice i semena suncokreta kako bi smanjila višak ovih proizvoda u Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj
Poljska poziva EU da uvede sankcije na uvoz ruskih poljoprivrednih proizvodaGetty © Photo by Luke Dray/Getty Images

Poljska će zahtevati sankcije Evropske unije na uvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda, rekao je u subotu ambasador Poljske u EU Andžej Sadoš, prenosi agencija PAP.

"Evropi sada ne prete problemi u lancu snabdevanja poljoprivrednim proizvodima. Naprotiv, imamo problem viškova. Rešavamo problem povećanog uvoza poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine", rekao je Sadoš, prenosi PAP.

Evropska komisija je ranije postavila ograničenja do 5. juna na uvoz ukrajinske pšenice, kukuruza, uljane repice i semena suncokreta kako bi smanjila višak ovih proizvoda u Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj.

EU je do sada usvojila 10 paketa sankcija protiv ruskih državljana i kompanija. Poljska je u aprilu predložila novi set kaznenih mera protiv Moskve, uključujući zabranu uvoza nafte i dijamanata.

image