Svet

Tramp proglašen krivim za seksualno zlostavljanje: Nemam pojma ko je ta žena

Porota je proglasila bivšeg američkog predsednika krivim za seksualno uznemiravanje i klevetu E. Džin Kerol
Tramp proglašen krivim za seksualno zlostavljanje: Nemam pojma ko je ta žena© Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Američka porota na Menhetnu je proglasila krivim bivšeg američkog predsednik Donalda Trampa u slučaju seksualnog uznemiravanja i klevetu E. Džin Kerol u svlačionici luksuzne robne kuće u proleće 1996. godine. Ali su optužbe za silovanje odbačene, prenose američki mediji.

Kerol je tvrdila da ju je Tramp silovao u robnoj kući "Bergdorf Gudman" sredinom 1990-ih, dok je on negirao njenu tvrdnju, rekavši da nije njegov tip. Bivši američki predsednik je tvrdio da je Kerol izmislila priču kako bi povećala prodaju svoje knjige. Tramp je negirao sva krivična dela.

Porota je takođe odlučila da bi Tramp trebalo da plati Kerolovoj odštetu od ukupno pet miliona dolara: tri miliona za klevetu i dva miliona za zlostavljanje. 

Bivši američki predsednik nazvao je odluku suda "ogromnom sramotom" i dodao da je reč o "nastavku najvećeg lova na veštice ikada". Tramp se objavom oglasio na svojoj društvenoj mreži Istina i ponovio tvrdnje da ne zna ko je E. Džin Kerol.

"Apsolutno nemam pojma ko je ta žena", rekao je Tramp i najavio žalbu na presudu koju je donela porota u državi Njujork po tužbi novinarke E. Džin Kerol.

Kerol je podnela tužbu prošlog novembra prema državnom zakonu koji je otvorio put za zastarele optužbe za seksualne napade.

Tramp nije prisustvovao suđenju. Kao i svaki okrivljeni u građanskom postupku, on nije bio obavezan da se pojavi na sudu i ima pravo da se ne brani.

"Žalićemo se. Sudija kog je postavio Klinton veoma loše nas je tretirao. A i ta žena je Klintonova osoba", dodao je Tramp za Foks njuz neposredno posle donošenja presude.

image