Svet

Metiljavi pokušaj opravdanja Kijeva: Izjava o ubijanju Rusa je montirana

Ovo je skraćena verzija onoga što sam rekao. Izbacili su, da tako kažem, ono najvažnije – ubijanje Rusa koji su ratni zločinci, kazao je šef ukrajinske obaveštajne službe
Metiljavi pokušaj opravdanja Kijeva: Izjava o ubijanju Rusa je montiranawww.globallookpress.com © Russian Investigative Committee/via Globallookpress.com

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov izjavio je da je deo iz njegovog intervjua za "Jahu njuz" u kom govori o ubijanju Rusa, montiran, prenose "RIA Novosti".

"Ovo je skraćena verzija onoga što sam rekao. Izbacili su, da tako kažem, ono najvažnije – ubijanje Rusa koji su ratni zločinci", rekao je Budanov islandskom Jutjub kanalu.

Početkom maja Budanov je u intervjuu za "Jahu njuz" rekao da su ukrajinske specijalne službe "ubijale i da će nastaviti da ubijaju Ruse bilo gde u svetu do potpune pobede", odgovorivši na pitanje mogućoj umešanosti Kijeva u ubistvo novinarke Darje Dugine.

Kremlj je ove reči nazvao "monstruoznim", kao i potvrdom da Kijev sprovodi terorističke aktivnosti.

Budanov je ranije priznao da Ukrajina stoji iza napada na neke poznate ličnosti iz javnog života Rusije.

U intervjuu sa ukrajinskim novinarom Valerijom Savčukom, a odgovarajući na njegovo pitanje da li Kijev može da likvidira poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjova i geopolitičara Aleksandra Dugina, Budanov je rekao: "Već smo došli do mnogih, uključujući i javne ličnosti".

Telegram kanal "Ridovka" piše da je Budanov ovim priznanjem preuzeo odgovornost za ubistvo ćerke Dugina, Darje Dugine, vojnog dopisnika Vladlena Tatarskog i napad na pisca Zahara Prilepina i dodaje da je šef ukrajinske obaveštajne službe poslednjim izjavama najavio nove napade. 

image
VV inauguration
banner