Svet

Sijarto podržao Šolca: Mudra odluka da ne šalje rakete "taurus" Kijevu

Mislim da je ono što kancelar kaže mnogo važnije od onoga što navodno govore neki vojnici, ocenio je šef mađarske diplomatije
Sijarto podržao Šolca: Mudra odluka da ne šalje rakete "taurus" Kijevuwww.globallookpress.com © Tomas Tkacik/Keystone Press Agency

Nemački kancelar Olaf Šolc postupio je mudro kada je rekao da Berlin neće isporučiti Kijevu rakete "taurus", izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, komentarišući Šolcovu reakciju na procureli razgovor oficira Bundesvera.

"Mislim da je ono što kancelar kaže mnogo važnije od onoga što navodno govore neki vojnici. Kancelar Šolc poneo se veoma odgovorno u vezi sa tim, stavljajući jasno do znanja da Nemačka neće isporučiti nikakve rakete tipa 'taurus' Ukrajini. Mislim da je to veoma razumno ponašanje", kazao je Sijarto za "RIA Novosti".

On je istakao da se nada da će Šolc "imati dovoljno snage" da ne podlegne pritisku onih koji ubeđuju Berlin da isporuči rakete Kijevu.

Prethodno je nemački kancelar više puta rekao da je protiv isporuke projektila "taurus" Ukrajini

Podsetimo, glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan objavila je audio-snimak kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Između ostalog, na snimku se mogu čuti glasovi komandanta nemačkog ratnog vazduhoplovstva Inga Gerharca i brigadnog generala Franka Grefea.

Nemački mediji su u svojim izveštajima potvrdili autentičnost telefonskog poziva koji je presretnut i objavljen u Rusiji, a u kojem generali nemačkog ratnog vazduhoplovstva otvoreno govore o tome kako najbolje da "taurusima" napadnu Krimski most.

image