Svet

Predsednik Letonije pozvao na uništenje Rusije; Medvedev: Visićete na vešalima (FOTO)

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev reagovao je na izjavu letonskog predsednika Edgarsa Rinkevičsa koji je izrazio podršku francuskom lideru Emanuelu Makronu i pozvao na uništenje RF
Predsednik Letonije pozvao na uništenje Rusije; Medvedev: Visićete na vešalima (FOTO)© Екатерина Штукина / РИА Новости

Svi oni koji granatiraju ruske regione visiće na vešalima, kao ratni zločinci u Harkovu oslobođenom od nacista 1943. godine, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, ilustrujući fotografiju rezultata Harkovskog procesa.

"Predstavljam zapadnim prijateljima alternativnu fotografiju formule mira za kijevski nacistički čopor (zasnovanu na materijalima suđenja u Harkovu 1943. godine). A, kopilad će se družiti tamo i pucati na civile u našim gradovima", napisao je Medvedev na Telegramu uz objavljenu fotografiju.

Među zločincima, Medvedev je uvrstio i predsednika Letonije Edgarsa Rinkevičsa, koji je "poželeo uništenje Rusije", poručivši mu na latinskom "Memento mori!" ("seti se smrti"). 

Prethodno je letonski predsednik Edgars Rinkevičs izrazio podršku francuskom lideru Emanuelu Makronu i pozvao na uništenje Rusije. 

"U potpunosti podržavam Makrona: ne treba da povlačimo crvene linije za sebe, moramo da povučemo crvene linije za Rusiju i ne treba da se plašimo da ih povučemo. Rusija mora biti uništena", napisao je Rinkevičs na Iksu.

Naime, u komentarima ispod objave korisnici su kritikovali njegovu izjavu i napomenuli da predsednik Letonije treba da podnese ostavku, da evropski lideri ne žele mir i da stalno pokušavaju da provociraju Moskvu.

Ranije je Makron, na sastanku sa šefovima opozicije, rekao da "nema granica" i "crvenih linija" u podršci Francuske Ukrajini, preneo je kanal BFMTV. 

image