Svet

Nove muke "Boinga": Otpao deo trupa sa aviona

Američka Federalna uprava za avijaciju istražuje još jedan incident s "Boingovom" letelicom
Nove muke "Boinga": Otpao deo trupa sa avionaGetty © motive56

Avion "boing 737-800" starije proizvodnje, koji je stigao u južni Oregon nakon što je poleteo iz San Franciska, ostao je bez dela trupa, saopštila je nadležna inspekcija dodajući da niko od putnika nije bio ugrožen u novom incidentu s avionima ove kompanije.

Avion "Junajted erlajnsa" sa 139 putnika i šest članova posade sleteo je iz San Franciska na međunarodni aerodrom u Medfordu, Oregon. Pregledom aviona utvrđeno je da je jedan od spoljašnjih panela otpao s letelice. Kompanija i Federalna uprava za avijaciju (FAA) su pokrenule istragu.

Iz "Junajteda" kažu da je otpao deo trupa na mestu gde se krilo spaja sa glavnim delom aviona i pored stajnog trapa. Pretragom aerodroma i piste nije pronađen nestali deo. Avion je u službi od 1998. godine.

Ovo je samo poslednji u nizu incidenata sa "Boingovim" avionima. Početkom godine, sa "boinga 737 Maks 9" otpala su vrata tokom leta, prošle sedmice "boing 737 MAKS" skliznuo je sa piste u Hjustonu, dok je "boing 777-200" ostao bez točka prilikom poletanja u San Francisku. "Boing 737" koji je išao ka Floridi iz Hjustona bio je prinuđen da se vrati zbog "tehničkog kvara" - motor je prilikom poletanja usisao plastično pakovanje i "zaribao".

image