Svet

Tramp: Deportovaću princa Harija iz Amerike ako je lagao o upotrebi narkotika

Princ je svojoj autobiografiji "Rezerva" priznao da je koristio kokain, psihodelične pečurke i marihuanu
Tramp: Deportovaću princa Harija iz Amerike ako je lagao o upotrebi narkotikaGetty © Gongora/NurPhoto

Bivši predsednik Donald Tramp je nagovestio da bi u slučaju da bude reizabran u novembru mogao da deportuje britanskog princa Harija iz SAD, ako se dokaže se da je princ lagao o upotrebi narkotika prilikom aplikacije za vizu.

Republikanski predsednički kandidat je u intervjuu za britanski "Dži-Bi njuz" rekao da vojvoda od Saseksa "neće dobiti specijalne privilegije" ukoliko je falsifikovao dokumenta.

Svako ko podnosi zahtev za vizu za život i rad u Americi mora da odgovori sa "da" ili "ne" na pitanje: "Da li ste ikada buku ili ste sada narkoman ili zavisnik?'.

Hari je u svojoj autobiografiji "Rezerva" priznao da je konzumirao drogu, što bi po zakonu SAD obično predstavljalo osnovu za odbijanje zahteva za vizu, piše "Dejli mejl".

Hari je u knjizi tvrdio da je koristio kokain, psihodelične pečurke i marihuanu, za koju je istakao da mu je pomogla da se nosi sa smrću majke, princeze Dajane.

Bivši predsednik je ranije rekao da "ne bi zaštitio" Harija jer je "izdao kraljicu (Elizabetu II)".

Tramp je takođe istakao da će, ako pobedi na izborima u novembru, Hari biti prepušten samome sebi.

Vojvoda od Saseksa i njegova supruga Megan žive u Kaliforniji sa dvoje dece, otkako su napustili kraljevsku porodicu 2020. godine.

image