Svet

SAD neće da pomognu Rusiji nakon terorističkog napada; Zaharova: Nova normalnost

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, reagujući na Kirbijevu izjavu, rekla je da je odluka o izostanku pomoći nemoralna i da predstavlja "novu normalnost" u liberalnim demokratijama
SAD neće da pomognu Rusiji nakon terorističkog napada; Zaharova: Nova normalnost© Win McNamee/Getty Images

Vašington neće pružiti bezbednosnu pomoć Moskvi nakon terorističkog napada "Krokus siti hol", rekao je portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

"Nema planova za bezbednosnu pomoć Sjedinjenih Država Rusiji", rekao je on.

Kirbi je takođe rekao da Vašington smatra ISIS isključivo odgovornim za teroristički napad u Podmoskovlju. Američke obaveštajne agencije nastavljaju da prate njegove aktivnosti, što je omogućilo da se "pošalje upozorenje Rusiji", dodao je on.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući Kirbijevu izjavu o izostanku pomoći, napisala je na Telegram kanalu da je takvo ponašanje nemoralno i da je postalo "nova normalnost" u liberalnim demokratijama.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je večeras da Moskva zna da je ovaj zločin počinjen rukama radikalnih islamista, protiv čije ideologije se i sam islamski svet borio vekovima i naglasio da je najvažnije utvrditi po čijem nalogu je napad sproveden.

Da podsetimo, SAD i EU prekinule su antiterorističku saradnju sa Rusijom u februaru 2022. godine kada je otpočela Specijalna vojna operacija.

image