Svet

Kijev preti terorističkim napadima na prugu koja će proći kroz nove regione Rusije

Šef Glavne obaveštajne uprave Ukrajine Kiril Budanov rekao da Ukrajina već ima iskustva u "reševanju sličnih problema", koji su "lakši od pitanja Krimskog mosta"
Kijev preti terorističkim napadima na prugu koja će proći kroz nove regione Rusije© Tanjug/Belgorod Region Governor Vyacheslav Gladkov Telegram channel via AP

Načelnik vojne obaveštajne službe ukrajinskog Ministarstva odbrane Kiril Budanov, koji je u Rusiji optužen za umešanost u terorističke napade, izjavio je da je obnavljanje železničkih veza između DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti sa Rostovom na Donu i Krimom ozbiljan problem za Kijev.

"Rusija zapravo više od godinu dana gradi prugu da bi se povezala sa našim južnim teritorijama. Ovaj proces je skoro završen i to bi za nas moglo da predstavlja ozbiljan problem", rekao je Budanov za ukrajinske medije.

On je, pritom , rekao da Ukrajina već ima iskustva u "rešavanju sličnih problema", koji su "lakši od pitanja Krimskog mosta".

Portparol Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Andrej Jusov izjavio je 21. marta da je pruga koja se gradi do Krima, a koja prolazi kroz teritoriju DNR, Zaporoške i Hersonske oblasti, "značajan cilj" za Kijev.

image
VV inauguration
banner