Svet

Iranski ajatolah zapretio Izraelu: Nateraćemo vas da se pokajete za zločin u Damasku

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej reagovao je na udar izraelskog vazduhoplovstva po diplomatskom predstavništvu Irana u Damasku
Iranski ajatolah zapretio Izraelu: Nateraćemo vas da se pokajete  za zločin u Damaskuwww.globallookpress.com © Iranian Supreme Leader'S Office/Keystone Press Agency

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnej objavio je na Iksu pretnju Izraelu na hebrejskom nakon napada na iranski konzulat u Siriji.

"Uz Božiju pomoć, nateraćemo cioniste (Izrael) da se pokaju za zločin nad iranskim konzulatom u Damasku", navodi se u poruci.

Prethodno je Hamnej rekao da će Iran naterati Izrael da zažali zbog napada na konzulat, dok je poželeo "mir i milost" ubijenima.

U ponedeljak su višenamenski borbeni avioni F-35 izraelskog vazduhoplovstva izvršili udar po diplomatskom predstavništvu Irana u Damasku, a među žrtvama je nekoliko visoko rangiranih oficira Iranske revolucionarne garde, uključujući i vrhovnog komandanta jedinice Kuds Islamske revolucionarne garde – Mohameda Rezu Zahedija.

Predsednik Irana Ibrahim Raisi ocenio je napad Izraela na diplomatsku misiju Irana u Damasku kao jedan od poslednjih pokušaja cionističkog režima da izbegne smrt.

U telefonskom razgovoru sa predsednikom Sirije Bašarom el Asadom, Raisi je opisao izraelski teroristički napad na konzularni odsek iranske ambasade u Damasku kao znak dubine očaja i bespomoćnosti cionističkog režima, prenela je agencija Tasnim.

"Nesumnjivo, ovaj režim i njegove pristalice biće kažnjeni za ovaj teroristički akt i brutalne zločine u Gazi, a kazna za počinioce ovog zločina je definitivna i nepromenljiva", dodao je Raisi u saopštenju koje je objavljeno na njegovom zvaničnom sajtu.

image