Svet

Makron: Imamo korisnu informaciju o napadu na Moskvu

Predsednik Francuske potvrdio je danas da Pariz poseduje informacije o organizovanju terorističkog napada na "Krokus siti"
Makron: Imamo korisnu informaciju o napadu na Moskvuwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Francuska ima korisnu informaciju o organizovanju terorističkog napada na "Krokus siti" u Moskvi, rekao je danas predsednik Francuske Emanuel Makron, komentarišući nedavni telefonski razgovor ministara odbrane dveju zemalja

Razgovor Sebastijana Lekorna i Sergeja Šojgua je, podsetimo, održan na zahtev Pariza, koji je, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, pokušao da ubedi šefa ruskog MO da Ukrajina i zapadne zemlje nisu umešane u teroristički napad u Moskvi.

"Zamolio sam direktora službe i resornog ministra da održe tehničke razgovore. Pre svega, da izrazimo solidarnost, i zbog toga što imamo korisne informacije - neću ih ovde iznositi - o izvoru i organizaciji ovog terorističkog napada", izjavio je danas Makron. 

On je potvrdio da Francuska nema nikakve veze sa terorističkim napadom i dodao da je potrebno ostvariti saradnju sa svim stranama koje se bore protiv terorizma.

image