Svet

Čuveni investitor: Kako je Rusija zaradila desetine milijardi od američkih pretnji

Izgleda da u Vašingtonu sede idioti, ocenio je Džim Rikards
Čuveni investitor: Kako je Rusija zaradila desetine milijardi od američkih pretnjiwww.globallookpress.com © Petrov Sergey

Komentarišući nameru Sjedinjenih Država da prisvoje 300 milijardi dolara američkih hartija od vrednosti koje se nalaze u ruskom vlasništvu, čuveni investitor i bivši savetnik CIA Džejms Džim Rikards konstatovao je da su te pretnje samo dovele do novog bogaćenja Ruske Federacije.

Naime, kako se povela priča o konfiskaciji, skočila je cena zlata, a Rusija poseduje znatne zlatne rezerve. Rikards iznosi podatak da je RF na taj način zaradila 50 milijardi dolara.

"Bela kuća razmatra krađu 300 milijardi dolara američkih hartija od vrednosti u ruskom vlasništvu. Otkako je ideja saopštena, zlato je skočilo za 500 dolara po unci. Rusija poseduje 3.000 metričkih tona zlata. Dakle, Rusija je zaradila 50 milijardi dolara na pričama o zastrašivanju", napisao je Rikards na Iksu.

Dodao je da u Vašingtonu sede idioti.

Rikards je od početka ruske Specijalne vojne operacije u više navrata isticao štetnost sankcija uvedenih RF, ali i drugih politika po interese SAD budući da na taj način uništavaju dolar, a ni najmanje ne štete najvećoj evropskoj državi.

Štaviše, po njegovim rečima, Rusija je sve to predvidela i spremala se – 2009. zlatne rezerve Rusije bile su oko 600 tona, a do uvođenja sankcija 2022. bile su blizu 3.000 tona.

image