Svet

Poplava u pustinji: Biblijski potop u Dubaiju (VIDEO)

Obilne padavine su uticale na transport nakon što je za 24 sata palo 158 mm, što je dovelo do zastoja u saobraćaju i kašnjenja letova širom Ujedinjenih Arapskih Emirata

Nestabilno vreme i jak pljusak zahvatili su delove Ujedinjenih Arapskih Emirata, poplavljeni su delovi glavnih auto-puteva, a na kolovozima u Dubaiju su brojna ostavljena vozila.

Obilne padavine su uticale na transport nakon što je za 24 sata palo 158 milimetara kiše, što je dovelo do zastoja u saobraćaju i kašnjenja letova širom UAE.

Međunarodni aerodrom u Dubaiju saopštio je danas da neće odobravati dolazne letove dok se vremenski uslovi ne poboljšaju.

"'Dubaji internešenl DKSB' zbog vanrednih vremenskih prilika u UAE privremeno preusmerava dolazne letove koji treba da stignu u utorak uveče, dok se situacija ne stabilizuje", navodi se u saopštenju.

Operater je dodao da će polasci sa aerodroma biti nastavljeni.

"Aerodrom naporno radi sa svojim timovima za reagovanje i servisnim partnerima kako bi obnovio normalan rad i sveo na minimum neprijatnosti za naše klijente", naglašeno je u saopštenju.

Nacionalni centar za meteorologiju UAE (NCM) upozorio je da bi nepovoljni vremenski uslovi mogli da se nastave i u sredu, predviđajući još jedan talas grmljavine izazvan konvektivnim oblacima iznad priobalnih područja.

Brzina vetra mogla bi dostići 70 kilometara na čas, uz obilne padavine širom zemlje.

image