Svet

Raisi: Iranska vojska ima autoritet u regionu, sledeći napad neće biti "ograničen"

Povodom parade uoči Dana vojske, Raisi je istakao da je napad na Izrael bio demonstracija za SAD i pristalice cionističkog režima da su Oružane snage Irana spremne da se odbrane
Raisi: Iranska vojska ima autoritet u regionu, sledeći napad neće biti "ograničen"Getty © Iranian Presidency/Handout/Anadolu

Naredna iranska operacija protiv Izraela neće biti "ograničena", upozorio je predsednik Irana Ibrahim Raisi, dodajući da je prethodna "operacija iskreno obećanje" bila kaznenog, ali ne i sveobuhvatnog karaktera.

Povodom parade uoči Dana vojske, Raisi je istakao da je napad na Izrael bio demonstracija za SAD i pristalice cionističkog režima da su Oružane snage Irana spremne da se odbrane, prenosi IRNA.

"Želeo bih da kažem zemljama regiona da su naše vojne snage kreatori bezbednosti, mirotvorci, da imaju autoritet u regionu i da su potpuno pouzdane", rekao je Raisi i poručio okolnim zemljama da ne sarađuju sa Tel Avivom, kao i da "nema potrebe za stranim snagama" u regionu.

Predsednik Irana je naglasio da vojna moć ove zemlje više nije "iznajmljena" i da njom ne upravljaju strane snage, već da ona predstavlja autoritet "velike nacije Irana".

Raisi je dodao da je vojska uz narod, kao i da se zemlje regiona mogu osloniti na Iran, a Oružanim snagama je poručio da treba da budu ponosne na podršku pruženu palestinskom narodu u Gazi tokom napada na Izrael.

image