Svet

Zapadne trupe u Ukrajini: Salvini poručio Makronu da sam ide da se bori

Komentarišući izjave svojih zapadnih kolega, italijanski političar je poručio da treba da se leče
Zapadne trupe u Ukrajini: Salvini poručio Makronu da sam ide da se bori© Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Političari koji se zalažu za slanje zapadnih trupa u Ukrajinu opasni su po društvo, izjavio je Mateo Salvini, zamenik premijerke Italije Đorđe Meloni i lider desničarske partije "Liga", pošto se kategorički usprotivio toj ideji, preneo je "Parizijen".

Odgovarajući na pitanje novinara o nedavnim izjavama predsednika Francuske Emanuela Makrona i nekadašnjeg premijera Italije Marija Montija da Zapad ne bi trebalo da isključi opciju slanja trupa u Ukrajinu, Salvini je rekao da njegove kolege "treba da se leče".

"Opasni su oni koji zagovaraju ovu ideju i govore o tome kao da je to nešto normalno, što važi i za Makrona i za Montija. Ako toliko žele da se bore, neka idu u Ukrajinu već sutra, tamo ih očekuju", istakao je Salvini.

Lider "Lige" već se oglašavao o ovom pitanju u martu kada je optužio francuskog lidera da predstavlja opasnost i za Italiju i ceo kontinent.

Salvini je prokomentarisao i inauguracijski govor predsednika Rusije Vladimira Putina – imajući u vidu da je prvi čovek Rusije, između ostalog, pozvao na dijalog, italijanski političar se nada da će "2024. biti godina mira, a ne vojnika koji odlaze u Ukrajinu da ginu".

image