Ruske snage nastavljaju sa evakuacijom, popravljen deo brane

Gradom patrolira odred ruskog Ministarstva za vanredne situacije koji traži žrtve i izvodi ih iz poplavljenog područja čamcem

Deo brane na reci Ural u Orsku koji je probila voda je potpuno obnovljen i voda ne otiče u naseljene delove grada, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije (MČS). 

Za izvlačenje vode iz poplavljenih područja koriste se motorne pumpe, specijalna oprema i kompleks pumpe i creva "škval" kapaciteta 350 litara u sekundi.

Gradom patrolira odred ruskog Ministarstva za vanredne situacije koji traži žrtve i izvodi ih iz poplavljenog područja čamcem.

U Orenburškoj oblasti se nalazi i ministar MČS-a Aleksandar Kurenkov gde zajedno sa odborom nastavlja da otklanjaju posledice poplava i pružaju sveobuhvatnu pomoć stanovništvu.

"U prethodna 24 sata voda je izbačena iz 791 objekta. Ostale su poplavljene 5.182 kuće. Evakuisano je 2.556 ljudi, među kojima je 801 dete. U 13 centara za privremeni smeštaj nalazi se 1.088 lica, među kojima je 157 dece", precizirali su u saopštenju Ministarstva.

VV inauguration
banner