Magazin

Mladi opsednuti novim bizarnim trendom sa brokolijem i pegicama

Sredinom prošle godine pegice su postale jedan od najomiljenijih trendova kada je šmikna u pitanju, a devojke širom sveta isprobavale su najrazličitije metode nanošenja šminke ne bi li dobile što prirodniji izgled. Sada je na društvenim mrežama osvanuo novi bizaran trend u kome je glavna zvezda ni manje ni više nego - brokoli!
Mladi opsednuti novim bizarnim trendom sa brokolijem i pegicama© Screenshot TikTok / kristy.sarah

Trendovi se društvenim mrežama uvek šire brzinom svetlosti, a tako je i ovaj put. Bizarna "mejkap" rutina koja podrazumeva nanošenje kozmetike, odnosno tonirajućih proizvoda brokolijem preko noći je osvojila srca kako blogera, tako i ostalih mladih širom sveta, koji se sada utrkuju ko će napraviti lepše i prirodnije pegice uz pomoć ovog povrća. 

Uz pomoć brokolija do idealnih pegica

Iako se povrće često koristi u kućnoj nezi tela i lica, do sada se nije dešavalo da ono postane glavno oruđe za rad. Međutim, sve su promenile mlade influenserke i bjuti-blogerke koje su u želji da naprave idealne pegice, koje izgledaju potpuno prirodno, odlučile da to postignu upravo uz pomoć brokolija. 

Na TikToku i Instagramu može se pronaći na hiljade uputstava kako postići efekat prirodnih pegica. Sve što je potrebno jeste da se na samu glavicu brokolija stavi malo toniranog preparata tamnije nijanse, a zatim time tapka u predelu obraza i jagodica. Sitne tačke koje ostaju na koži sa strane izgledaju baš kao pegice. 

Nakon što je video snimak korisnice @paulinareitman postao viralan, i druge influenserke i devojke su odlučile da ga isprobaju. Sve do jedne bile su oduševljene rezultatom, govoreći kako nikada nisu mogle ni da pretpostave da će im brokoli postati najbolji prijatelj.

Prošle godine se umesto brokolija koristio sprej za pokrivanje izrastka

Prošle godine su pegice bile popularnije nego ikada, te su i tada mnoge blogerke i influenserke tražile načine da ih imaju. Pojedine su se odlučivale za tetoviranje, ali su one koje nisu bile sigurne koliko im se trend dopada, pronašle sasvim dobru zamenu. 

One su u drogerijama kupovale sprej za pokrivanje izrastka na kosi u tamnijoj nijansi i njime sa određene udaljenosti prskale lice. Kapljice spreja braon boje ravnomerno bi legle na predeo oko obraza i jagodica i kreirao vizuelni efekat pegica.

image