Rusija

Ukrajinci bombarduju Belgorod: Udari u centru grada, ima mrtvih i povređenih (FOTO)

Sistem protivvazdušne odbrane je proradio i oborio raketu "Točka-U", ima povređenih
Ukrajinci bombarduju Belgorod: Udari u centru grada, ima mrtvih i povređenih (FOTO)None © Tanjug/ null (STR)

Jedna osoba je poginula i najmanje osmoro povređeno nakon granatiranja Belgorodske oblasti od strane Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je danas regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.

Kako javlja dopisnik "RIA Novosti" napad se dogodio oko 11 u samom centru grada. Prema preliminarnim podacima, odjeknulo je devet eksplozija i proradio je sistem PVO.

Guverner regiona Vjačeslav Gladkov je javio da je ruski PVO sistem oborio raketu "Točka-U" u Belgorodskoj oblasti.

Prema rečima dopisnika, na kućama su se tresla stakla a od potresa su se uključili alarmi automobila.

"Naš PVO sistem je oborio Točku-U iznad Valujka. Prema preliminarnim informacijama, jedan civil je mrtav. Prozori na nekoliko domaćinstava su razbijeni", napisao je guverner na Telegram kanalu.

"Imamo četvoro povređenih za sada. Razgovarao sam sa dvojicom na licu mesta. Muškarcu su leđa posečena gelerima, a ženi je povređeno lice. Za čudo, dvoje dece u ovoj kući nije povređeno. U trenutku eksplozije bili su u epicentru. Bog ih je sačuvao. Obezbeđena im je sva neophodna medicinska pomoć", napisao je guverner Belgoroda na Telegramu.

Kako je Gladkov naveo, nanesena je šteta i privatnim kućama, za sada postoji informacija da je oštećeno je 14 stambenih objekata i 9 automobila.

Načelnik okruga, operativne i hitne službe su na terenu, i u toku je obilazak mesta napada, javio je guverner.

Ukrajinske trupe neprestano napadaju pogranične oblasti Rusije. U Brjanskoj, Kurskoj, Belgorodskoj oblasti i na Krimu postoji žuti nivo opasnosti od terorizma.

image
VV inauguration
banner