Rusija

Patrijarh Kiril: Zapad odbacuje svoje hrišćanske korene

Zapad vodi rat protiv institucije tradicionalne porodice pod izgovorom slobodnog izbora, a rodna ideologija uništava tradicionalnu evropsku kulturu i moralne vrednosti, istakao je poglavar Ruske pravoslavne crkve
Patrijarh Kiril: Zapad odbacuje svoje hrišćanske korenewww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Zapadni svet se u prethodnim decenijama okrenuo vrednostima koje su neprijateljske prema hrišćanstvu, a sadašnja zapadna elita vodi politiku koja uništava hrišćansko nasleđe, rekao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

"Čitav evropski humanizam je izrastao iz hrišćanske tradicije. Na početku stvaranja Evropske unije bili su ljudi čija su hrišćanska verovanja u velikoj meri odredila državno i političko delovanje", istakao je ruski patrijarh.

Međutim, Zapad odbacuje svoje hrišćanske korene, istakao je on.

Evropa sve više liči na ukrašen kovčeg – spolja deluje lepo, a iznutra je "pun kostiju i svakojakih nečistoća", rekao je patrijarh Kiril u Savetu Federacije na događaju u okviru Međunarodnih božićnih edukativnih čitanja.

"Zapadne elite vode rat protiv institucije tradicionalne porodice pod izgovorom slobodnog izbora. Rodna ideologija u vidu moralnih perverzija, masovne propagande promene pola, pojave koje je, kako je rekao apostol Pavle, nepristojno i nazivati – uništava tradicionalnu evropsku kulturu i moralne vrednosti", dodao je patrijarh.

image
VV inauguration
banner