Rusija

Vlasti DNR: Završeno čišćenje Avdejevke

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je da će obnova grada biti moguća nakon dodatnog čišćenja terena, deminiranja i početka rada specijalizovanih službi
Vlasti DNR: Završeno čišćenje Avdejevke© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ruske jedinice završile su čišćenje Avdejevke, izjavio je predsednik Narodnog saveta Donjecke Narodne Republike Artem Žoga.

"Teren u Avdejevki je konačno očišćen, danas sam razgovarao sa momcima iz bataljona koji su mi rekli da je tamo sve u redu, i da se spremaju za naredne akcije", kazao je Žoga.

Lider DNR Denis Pušilin rekao je novinarima da će obnova grada biti moguća nakon dodatnog čišćenja terena, deminiranja i početka rada specijalizovanih službi.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je 17. februara uveče izvestio predsednika Vladimira Putina o potpunom zauzimanju Avdejevke. U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da su, u poslednja 24 časa u borbama za Avdejevku Oružane snage Ukrajine izgubile više od 1.500 vojnika.

Umesto ukrajinske zastave iznad grada je podignuta ruska trobojka, a vojnici Oružanih snaga Rusije zamenili su zastavu na zgradi opštine oslobođenog grada.

image