Rusija

Kremlj: Izjave šefa Pentagona vode ka eskalaciji tenzija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je reči šefa Pentagona Lojda Ostina, da poraz Ukrajine može da dovede do sukoba između NATO-a i Rusije, ocenivši da je to krajnje neodgovorna izjava, koja dovodi do dalje eskalacije tenzija
Kremlj: Izjave šefa Pentagona vode ka eskalaciji tenzija© Наталья Селиверстова / РИА Новости

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u poruci parlamentu izneo najkvalifikovaniju prognozu i planove za razvoj zemlje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Poruka je ocenjena veoma, veoma visoko, uz to je i apsolutno konkretna i sadržajna. Uglavnom govori o tome kako će se zemlja razvijati u narednih šest godina. To su verovatno najkvalifikovaniji planovi i prognoza za razvoj zemlje", kazao je Peskov.

On je dodao da je poruka u velikoj meri postala Putinov program kao predsedničkog kandidata. 

"Ruski predsednik zna šta radi, kako to radi i sa kim da radi, kao i na koga može da se osloni u sprovođenju tih planova", naglasio je Peskov.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je juče sa tradicionalnog 19. obraćanja Federalnoj skupštini da Rusija neće dozvoliti da se bilo ko meša u njene unutrašnje stvari i da je vekovno jedinstvo naroda Rusije - kolosalna, pobednička sila.

Izjave šefa Pentagona potvrđuju opravdanost SVO

Komentarišući reči šefa Pentagona Lojda Ostina, da poraz Ukrajine može da dovede do sukoba između NATO-a i Rusije, Peskov je poručio da je to krajnje neodgovorna izjava, koja dovodi do dalje eskalacije tenzija.

"Glavna stvar je da oni de fakto demonstriraju pogled na svet NATO-a, koji smatra Ukrajinu svojom teritorijom. Izjava šefa Pentagona Lojda Ostina još jednom naglašava apsolutnu ispravnost onoga što Ruska Federacija radi, odnosno opravdanost Specijalne vojne operacije (SVO)", ocenio je Peskov.

 

image