Sport

Arsenal nastavlja da posrće: Odigrao nerešeno sa "fenjerašem" Sautemptonom

Fudbaleri Arsenala odigrali su 3:3 protiv Sautemptona u meču 32. kola Premijer lige, a gubitkom dva boda su napravili džinovski korak unazad u trci sa Mančester sitijem za titulu prvaka Engleske
Arsenal nastavlja da posrće: Odigrao nerešeno sa "fenjerašem" SautemptonomGetty © Shaun Botterill / Staff

Početak meča na stadionu "Emirejts" je u potpunosti pripao gostima.

Već u prvom minutu Karlos Alkaraz je doveo goste u vođstvo, da bi isti igrač u 14. minutu asistirao dugogodišnjem članu Arsenala Teu Volkotu za 0:2. Brzo je Arsenal smanjio, posle dodavanja Bukaja Sake, Gabrijel Martineli je u 20. minutu postigao gol za 1:2.

Kad je u 66. minutu rezervista Sautemptona Duje Ćaleta-Car postigao treći gol za Sautempton, delovalo je da je Arsenal poražen, ali su "tobdžije" za samo dva minuta stigle do izjednačenja. Prvo je Edegard u 88. minutu sa ivice šesnaesterca poslao loptu u mrežu, da bi zatim u prvom minutu nadoknade Saka jedan odbitak sproveo u mrežu sa šest metara za konačnih 3:3.

U drugom minutu nadoknade rezervista Arsenala Trosar je pogodio prečku, pa su "todbžije" ostale bez potpunog preokreta.

Arsenal sad ima 75 bodova na čelu tabele, a već u sredu gostuje jedinom protivkandidatu za titulu Mančester sitiju i ta utakmica bi mogla da bude presudna u trci za pehar šampiona Premijer lige. Branioci titule imaju pet bodova manje od Arsenala, ali i dva odigrana meča manje, pa sad imaju ogromnu prednost u trci za titulu.

Sautempton je i pored osvojenog boda ostao poslednjeplasirani sa 24 boda, tri manje od Evertona, prvog kluba "iznad crte", koji ima i meč manje.

image
VV inauguration
banner